A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Шкарлет заявив, що ноутбуки мають усі вчителі. Пояснюємо що з цим не так

Дата: 14.02.2022 08:40
Кількість переглядів: 15

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що під час реалізації програми “Ноутбук кожному вчителю” досягнуто співвідношення 1 ноутбук на одного педагогічного працівника.

Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

“Під час реалізації програми досягнуто співвідношення 1 ноутбук на одного педагогічного працівника, як це передбачено постановою Кабінету Міністрів № 403 від 21 квітня 2021 року”, – заявляє міністр.

У межах програми придбано 62 674 ноутбуки. Проте, за підрахунками МОН влітку 2021 року, які Мінцифра надала “Новій українській школі” на запит, понад 105 тисяч учителів не мали свого комп’ютера в школі. МОН для свого розрахунку відняло від кількості вчителів кількість ПК у школах, які не використовуються в управлінсько-господарській діяльності і не розміщені в кабінетах інформатики.

Тобто, школам для забезпечення паритету 1 ноутбук на одного вчителя не вистачає щонайменше 42 тисячі ноутбуків. До того ж ця цифра може бути дещо більшою, оскільки МОН при підрахунку врахувало не всіх педагогів. Зокрема, не врахували вчителів музики, фізкультури, трудового навчання, образотворчого мистецтва, захисту Вітчизни та інформатики.

Окрім того, Шкарлет пише, що всі вчителі забезпечені саме ноутбуками. Але підрахунок кількості вчителів без комп’ютерів враховував як портативні, так і непортативні комп’ютери.

У своїй заяві про те, що 62 тисячі ноутбуків повністю покривають потребу вчителів, міністр міг посилатися на звіти від ОДА та КМДА. Їх влітку 2021 року Мінцифрі надавали місцеві управлінці. У них враховувалися всі комп’ютери (включно з тими, що є в кабінетах інформатики), які не залучені в господарську діяльність школи.

Тобто, заява Сергія Шкарлета може бути  правдивою лише якщо для підрахунку враховувати комп’ютери в кабінетах інформатики.

Нагадаємо, президент Зеленський 1 грудня 2021 року пообіцяв забезпечити всіх учителів ноутбуками лише до 2023 року.


« повернутися

Вхід для адміністратора