A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Відпочинкова зміна розпочалася

Дата: 27.05.2019 09:34
Кількість переглядів: 7

Відпочинкова зміна розпочалася

На виконання Закону України від 04.09.2008 року №375-VІ «Про оздоровлення та відпочинок дітей», Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2018-2020 роки у Пулинській селищній раді, затвердженої рішенням V сесії 7-го скликання Пулинської селищної ради від 22.02.2018 року та з метою охоплення дітей різними формами відпочинку 27 травня в закладах освіти Пулинської ОТГ розпочала роботу відпочинкова зміна.

В цьому навчальному році пришкільні табори відпочинку з денним перебуванням дітей, з організацією 2-х разового гарячого харчування працюють у Староолександрівській ЗОШ І-ІІ ст., Сколобівській ЗОШ І-ІІ ст., Івановицькій, Кошелівській ЗОШ І-ІІІ ст., опорному закладі ЗСО Пулинській ЗОШ І-ІІІ ст., Очеретянській філії, Чернявській філії, Вацлавпільській гімназії.

У перелічених закладах освіти працюватимуть також мовні табори, метою яких є поглиблення та удосконалення умінь та навичок учнів у вивченні іноземної мови. Заняття у цих таборах проводяться у формі тренінгів, рольових ігор, квестів.

В цьому році Пулинською селищною радою для організації відпочинкової зміни виділено 100000 гривень. Безкоштовним харчуванням будуть забезпечені 255 дітей пільгових категорій, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, талановитих і обдарованих дітей.

Першочергові завдання функціонування таборів – це створення безпечних умов, якісного харчування та цікавого дозвілля дітей. З цією метою відділом освіти забезпечено проходження медичного огляду та лабораторних досліджень працівників пришкільних таборів відпочинку, які проводилися працівниками Новоград-Волинського міжрайонного відділу «Житомирський обласний  лабораторний центр» МОЗ України. Проведено  санітарне навчання  начальників пришкільних таборів відпочинку, кухарів та постачальників готової продукції, на якому розглянуто актуальні питання щодо безпечного функціонування пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням дітей, дотримання у пришкільних та мовних таборах   вимог законів України «Про охорону дитинства», «Про оздоровлення та відпочинок дітей», «Про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення», «Про пожежну безпеку», створення належних умов  для   охорони життя і здоров’я дітей, дотримання норм харчування, протипожежних правил, правил порядку проведення екскурсій, походів, поведінки біля водойм, правил перевезення дітей автомобільним та іншими видами транспорту.

16-17 травня 2019 року робочою групою здійснено об’їзд закладів загальної середньої освіти, на базі яких будуть функціонувати пришкільні та мовні табори, працівником Новоград-Волинського міжрайонного відділу  «Житомирський обласний лабораторний центр» МОЗ України взяті проби води та відправлені на лабораторне дослідження.

Під час об’їзду члени робочої групи провели огляд приміщень, в яких будуть проводитися заняття, огляд харчоблоків, холодильного та технологічного обладнання, наявного кухонного посуду та інвентарю,  підсобних приміщень, прилеглої території, ігрових кімнат та спортивних  залів, ігрових та спортивних майданчиків, перевірили справність та кріплення ігрових та спортивних споруд, наявність та відповідність документації.

Заклади дошкільної освіти також долучаються до оздоровлення вихованців. Керівниками ЗДО видано накази про організацію літнього оздоровлення, складено плани заходів на оздоровчий період.

Відділ освіти бажає всім учасникам освітнього процесу цікаво та безпечно провести літні канікули та період відпусток.


« повернутися

Вхід для адміністратора