A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Музей як культурний хаб

Дата: 23.05.2023 10:08
Кількість переглядів: 23

Нещодавно на базі КЗПО «Обласний Центр ДЮТ» Житомирської обласної ради відбувся  фестиваль-конкурс, присвячений Міжнародному Дню музеїв. Участь у заході брали здобувачі освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти віком від 11 до 18 років – екскурсоводи військово-історичних, краєзнавчих, літературних та інших профілів музеїв.

Честь нашої громади захищали екскурсоводи зразкового історико-краєзнавчого музею «Музей історії села Івановичі» Івановицького ліцею. Конкурсанти представляли свої роботи у трьох напрямах:

- «Бенефіс одного експоната» - розповідь про один із цікавих, унікальних експонатів музею, його історію, призначення;

- «Екскурсія для друга» - цікава мандрівка музеєм у форматі «спілкування із другом», поєднуючи наукову та розважальну мету у знайомстві із музейними експонатами;

- «Квест-екскурсія музеєм» - чітко встановлений маршрут, коли за допомогою запитань екскурсовод координує пошукові дії учасників.  

          Фатич Анастасія і Голомах Катерина, екскурсоводи музею, виступали у напрямку « Квест-екскурсія музеєм» і стали абсолютними переможцями в даній номінації (педагогічний керівник В’ячеслав Пишнюк).

         Щиро вітаємо дівчаток та керівника з перемогою і  відзначаємо важливу роль музеїв при закладах освіти.  Це скарбниця і цікава туристична принада окремої громади, де виховується почуття прекрасного, повага до народних традицій і любов до національного мистецтва.


« повернутися

Вхід для адміністратора