A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

УЦОЯО планує збільшити кількість пунктів для складання ЗНО

Дата: 03.11.2021 10:19
Кількість переглядів: 12

Уряд вніс зміни до Порядку залучення педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців до проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів 3 листопада 2021 року.

Зокрема, зміни передбачають, що в одному пункті тестування може бути не більше 75% інструкторів, які є працівникам однієї школи (раніше було обмеження в 50%).

В Українському центрі оцінювання якості освіти це пояснюють тим, що через карантин вони планують збільшити кількість пунктів проведення ЗНО. Для цього доведеться залучати більше інструкторів, а обмеження в 50% цьому може завадити.

Розширення мережі пунктів ЗНО дасть змогу скоротити час, який учні раніше були змушені проводити в громадському транспорті.

“Наприклад, для того аби скласти тест із фізики, деякі школярі з Херсонщини були змушені їхати в обласний центр маршруткою понад три години“, – сказала заступниця директора УЦОЯО Тетяна Вакуленко в коментарі “Новій українській школі”.

Також у штат пункту тестування додали медичного працівника.

Докладінше про зміни в порядку читайте в порівняльній таблиці від МОН.https://nus.org.ua/wp-content/uploads/2021/11/Porivnyalna_tablitsya.pdf

 

https://nus.org.ua/wp-content/uploads/2021/11/Porivnyalna_tablitsya.pdfhttps://nus.org.ua/wp-content/uploads/2021/11/Porivnyalna_tablitsya.pdf


« повернутися

Вхід для адміністратора