A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Відсторонених через відсутність щеплення вчителів мають поновити на період війни

Дата: 12.03.2022 11:02
Кількість переглядів: 10

Працівників, яких відсторонили через відсутність щеплення від COVID-19, мають поновити на роботі на період воєнного стану.

Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов у своєму телеграм-каналі.

Зокрема, 1 березня 2022 року набрав чинності наказ МОЗ від 25 лютого 2022 року № 380. Він до завершення воєнного стану зупинив дію наказу МОЗ від 4 жовтня 2021 року № 2153, який передбачав відсторонення нещеплених працівників від роботи.

“Я вже неодноразово наголошував та хочу знову наголосити, що на період воєнного стану всі раніше не допущені до роботи через ухилення від вакцинації проти COVID-19 працівники мають бути офіційно поновлені на своєму робочому місці. Це означає, що керівник закладу освіти повинен видати відповідний наказ про поновлення на роботі такого працівника та виплачувати йому заробітну плату”, – написав Горбачов.

Він також зазначив, що Мінекономіки в роз’ясненні щодо сфери трудових відносин в умовах воєнного стану теж наголосило, що всі накази про відсторонення працівників через відмову або ухилення від вакцинації повинні бути визнані такими, що втратили чинність з 1 березня 2022 року та до завершення воєнного стану.


« повернутися

Вхід для адміністратора