A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Як переносять осінні канікули в різних регіонах

Дата: 12.10.2021 11:10
Кількість переглядів: 7

У багатьох регіонах перенесли канікули через епідеміологічну ситуацію.

Раніше так зробити рекомендувало МОН.

Зокрема, у Херсоні регіональна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації ухвалила рішення про перенесення початку осінніх канікул в школах з 1 листопада на 18 жовтня. Також із 15 жовтня в Херсонській області почне діяти червоний рівень епідемнебезпеки. Школи регіону зможуть працювати, тільки в разі 100% вакцинації працівників.

Аналогічне рішення щодо канікул ухвалили в Сумах та Івано-Франківську.

З тих же причин у Мелітополі, міська рада рекомендувала школам перейти на дистанційне навчання.

У Харкові комісія також ухвалила рішення про початок канікул 18 жовтня. Проте, вони триватимуть два тижні – навчання розпочнеться 1 листопада.

Аналогічно, на Донеччині двотижневі канікули будуть у школярів Слов’янська та Мирнограда.

1 листопада рекомендують виходити на навчання миколаївським школярам, але канікули у них можуть початися 25 жовтня і триватимуть один тиждень. Так рекомендує управління освіти Миколаївської міської ради.

До цього ми писали, що і у Львові канікули триватимуть з 25 жовтня по 1 листопада. Але школярі 5-11 класів не будуть відвідувати школу ще тиждень до цього – для них Львівська міська рада запровадила дистанційне навчання. Все це теж через захворюваність на ковід.

У Черкасах канікули розпочнуться на тиждень раніше не через ковід, а через опалення. Міська рада хоче розпочати опалювальний сезон у школах на тиждень пізніше.

Подібна ситуація ще у двох обласних центрах – через неготовність систем опалення рекомендації перенести канікули отримали 12 чернівецьких шкіл та 34 школи Кропивницького.

“У деяких школах міста наразі тривають ремонтні роботи, є ризик, що системи опалення не зможуть працювати на повну потужність. Тому управління рекомендувало таким школам переглянути можливість перенесення термінів канікул тижнем раніше, з 18 жовтня. Так канікули в цих закладах можуть навіть подовжитися через святкові вихідні 14–15 жовтня”, – розповіла заступниця начальниці Чернівецького міського управління освіти Олена Кузьміна.

У Вінниці та Хмельницькому для перенесення канікул знайшли іншу причину. Там зміщення дат канікул пояснюють небажанням розривати вихідні на честь Дня захисника та Захисниці України та самі канікули.


« повернутися

Вхід для адміністратора