A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Як дітям навчатися за кордоном. Роз’яснення МОН

Дата: 24.03.2022 11:23
Кількість переглядів: 16

МОН оприлюднило роз’яснення, як діяти батькам, чиї діти тимчасово перебувають за кордоном та отримують освіту за межами України.

Насамперед, варто знати, що законодавство європейських країн, що нині приймають українські родини, як правило, передбачає зарахування дітей у місцеві школи за заявою одного з батьків.

Ба більше – часто за ініціативи місцевих активістів та української діаспори в школах за кордоном організовуються окремі класи, що працюють за українськими стандартами та освітніми програмами. У такому разі учні отримають документи державного зразка про проходження навчання на відповідному рівні.

Видає документи Міжнародна українська школа чи будь-який інший загальноосвітній заклад України, з яким закордонна школа уклала угоду про допомогу українським дітям. Батьки можуть звернутися до МУШ із заявою про зарахування, нюанси щодо вступу викладені на офіційному сайті школи.

МУШ – це державний загальноосвітній навчальний заклад І–ІІІ ступенів, створений 2007 року відповідно до розпорядження Кабміну та наказу МОН для громадян України, які проживають за кордоном. МУШ забезпечує здобуття початкової, базової та повної загальної середньої освіти згідно з Державними стандартами загальної середньої освіти.

Інший варіант навчання для українських дітей за кордоном – долучення до дистанційних уроків, якщо такий формат уже відновився в школі, де дитина вчилася до початку воєнних дій. МОН рекомендує батькам відслідковувати інформацію щодо цього та бути на зв’язку із закладом освіти.

У МОН також пропонують користуватися Всеукраїнською школою онлайн, аби самостійно опановувати навчальну програму.

Нагадаємо, команда ГО “Смарт освіта”  запрошує учнів на пізнавальні онлайн-зустрічі з учителями. Якщо ви бажаєте, щоби ваша дитина долучилася до таких зустрічей, долучайтеся до телеграм-каналу. В ньому регулярно з?являються анонси нових зустрічей. Зустрічі безплатні. Також продовжено набір в англомовний розмовний клуб.

Окрім того, організація запустила щотижневі онлайн-практикуми зі сімейною та дитячою психологинею Світланою Ройз.

Також сайт “Нова українська школа” збирає фотогалерею домашніх улюбленців, які підтримують дітей та дорослих у ці важкі часи.

Також дивіться:

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!


« повернутися

Вхід для адміністратора