A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Навчальний візит до Кіровоградської області

Дата: 01.07.2019 11:44
Кількість переглядів: 14

 

26-27 червня Кіровоградщину відвідали освітяни Житомирської області в рамках проведення навчального туру на тему: «Практики взаємодії між освітніми ланками в ОТГ. Участь освітян в розвитку громади», організованого Кіровоградським Центром розвитку місцевого самоврядування, що створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».  До складу делегації входила начальник відділу освіти Пулинської ОТГ -  Наталія Вікторівна Опанащук.
Метою проведення навчального візиту стало ознайомлення учасників з досвідом громад Кіровоградської області щодо взаємодії між освітніми ланками та з ефективного управління мережею освітніх закладів в ОТГ.
«Школа – це перш за все місце, де вчать дітей, а не соціальний заклад для вчителів. Всі реформи відбуваються не тому, що все добре, а для того, щоб змінюватись на краще. Створення опорних шкіл та спроможної освітньої мережі дозволить сформувати нове освітнє середовище, в якому діти зможуть всебічно розвиватися, починаючи від вивчення обов’язкової шкільної програми закінчуючи відвідуванням різноманітних гуртків, що є не менш важливим» - зауважив Олег Яременко, директор Кіровоградського ЦРМС.
В ході семінару виступили Володимир Таборанський, начальник управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації, Ніна Семашко, начальник відділу освіти Помічнянської ОТГ і Оксана Кузьменко, головиний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Бобринецької ОТГ, які поділилися з учасниками своїми здобуткими в формуванні освітньої мережі та успішно реалізованими проектами в своїх громадах.
В своєму виступі Володимир Таборанський проінформував про стан реформування освітньої галузі та формування освітньої мережі на Кіровоградщині, а також про успішні практика та досягнення в сфері освіти. «Такий обмін досвідом на рівні областей, об'єднаних громад та шкіл – це, насамперед, дуже важливий фактор розвитку як освітньої мережі, так і громад загалом» - зазначив Володимир Табораньський.
В рамках навчального візиту учасники відвідали Маловисківську ОТГ, де мали змогу перейняти успішний досвід громади в реалізації проекту «Міняю учня».
«Проект «Міняю учня» успішно реалізується у нашій громаді. Діти з задоволенням міняють школу, переймають досвід та традиції іншої школи. І що найголовніше – це чудовий метод проаналізувати роботу навчальних закладів, їхні переваги і, можливо, недоліки в роботі» - наголосив Юрій Гульдас, міський голова міста Мала Виска.
Алла Шпак, начальник відділу освіти, молоді та спорту і Леся Постолюк, секретар Маловисківської міської ради ознайомили учасників з закладами освіти громади: ЗДО «Ромашка», Маловисківською ЗОШ №3 І-ІІІ ст., Маловисківською гімназією, дитячо-юнацьким центром «Вись» та дошкільним закладом освіти в Паліївському старостинському окрузі.
Також візит передбачав відвідування Соколівської об'єднаної громади, де учасники мали змогу перейняти досвід освітньої практики Соколівської сільської ради, а також Вишняківської загальноосвітньої філії комунального закладу «Карлівське навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів та дошкільного закладу «Струмочок» в с.Соколівське.
«Діти - це найголовніше, що у нас є. Це наше майбутнє. Тому вкладаючи кошти і сили в реформування освітньої мережі, ми вкладаємо, перш за все, в наше майбутнє, в розвиток нашої громади» - акцентувала Інна Завірюха, голова Соколівської сільської ради, вітаючи учасників з Житомирщини.
Андрій Мазурик, начальник відділу освіти, молоді та спорту Соколівської ОТГ, презентував учасникам стан реформування закладів освіти та створення нового освітнього простору в Соколівській громаді, поділившись своїми напрацюваннями, що були здобуті в результаті наполегливої роботи.
Учасники отримали змогу побачити здобутки у сфері освіти на практиці.

Дякую Житомирському та Кіровоградському відокремленим підрозділам Центра розвитку місцевого самоврядування за надану можливість по обміну досвіду в управлінні закладами освіти в умовах освітньої реформи. 

Начальник відділу освіти Наталія Опанащук


« повернутися

Вхід для адміністратора