A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Всеукраїнський тиждень права

Дата: 20.12.2019 11:45
Кількість переглядів: 10

 

   З  9 по 13 грудня 2019 року в закладах загальної середньої освіти був проведений Всеукраїнський тиждень права. Розпочався тиждень права загальношкільною лінійкою та проведенням Всеукраїнського уроку «Права людини» з нагоди проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. Основною метою тижня було підвищити інтерес учнів до правознавства; розширити та поглибити знання та вміння учнів з даного предмету; реалізувати на практиці основні принципи соціально орієнтованого підходу до навчання; створити сприятливі умови для виявлення знань та вмінь учнів у нестандартних ігрових ситуаціях.

  У рамках Всеукраїнського тижня права у закладах загальної середньої освіти для учнів 1-4 класів було проведено конкурс малюнків на тему  «Я і право», гру – мандрівку «Права людини в Україні», правничу гру «Правознайко»; учні 5-8 класів зустрілися з представниками Служби у справах дітей ПулинськоїРДА,з інспектором ювенальної превенції; інформаційні хвилинки «Чи знаєш ти…»,вікторини «Ти і твої права», години спілкування «Мої права і обов’язки»; для учнів старшокласників провендено екскурсії до Пулинського відділення поліції, до Пулинського міжрайонного управління водного господарства.

Всеукраїнський тиждень правознавства завершився інтелектуально-розважальним конкурсом «Правничі ігри», який пройшов на базі ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Старшокласники Івановицької, Кошелівської, Пулинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Вацлавпільської гімназії змагалися в конкурсах «Юридичний марафон», «Заверши прислівя», «Чорний ящик», «Юридична математика», «Обери запитання», «Зашифроване слово». Перемогу здобула команда «Праволюб» Кошелівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

    Вищезазначені заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства. Робота по формуванню правових відносин продовжується і далі. Вона сприяє розширенню правових знань учнів, формує вміння співвідносити в життя норми моралі та прав, застосовувати правові знання в повсякденному житті.

 Світлана Онищук, спеціаліст відділу освіти


« повернутися

Вхід для адміністратора