A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Спостереження за проведенням ЗНО. Як зареєструватися

Дата: 24.01.2022 11:48
Кількість переглядів: 12

Український центр оцінювання якості освіти запрошує взяти участь у громадському спостереженні за проведенням ЗНО.

Зареєструватися для участі можна через подання від громадських організацій, батьківського комітету, піклувальної ради навчальних закладів та засобів масової інформації.

У поданні мають бути:

  • письмове зобов’язання особи, вказаної в поданні, щодо дотримування прав та обов’язків громадського спостерігача, надання згоди на обробку персональних даних;
  • копії документа, що посвідчує особу.

Термін реєстрації громадських спостерігачів складає 5 робочих днів із дня отримання відповідного подання. Його потрібно надіслати УЦОЯО або регіональним центрам.

Докладну інформацію про процедуру подання можна отримати від координаторки з питань громадського спостереження від Українського центру оцінювання якості освіти, провідного спеціаліста відділу інформації та комунікації з громадськістю Ірини Кирпань:

Після реєстрації спостерігачі отримують посвідчення, з яким зможуть перебувати на об’єктах, що належать до сфери обслуговування регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Громадське спостереження організовується для формування довіри до результатів тестувань, зокрема ЗНО, ЄФІ, ЄФВВ та сертифікації. Спостереження здійснюють на таких етапах:

  • реєстрація осіб, які виявили бажання пройти зовнішнє оцінювання, сертифікацію педагогічних працівників;
  • проведення іспитів у пунктах тестування;
  • визначення результатів;
  • засідання апеляційної комісії;
  • засідання регламентних комісій при регіональних центрах;
  • засідання експертної комісії з питань визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання при Українському центрі оцінювання якості освіти, експертних груп при регіональних центрах оцінювання якості освіти.

Нижче дивіться пам’ятку для громадського спостерігача: https://nus.org.ua/wp-content/uploads/2022/01/1-1_2-1_3_4_5_merged.pdf


« повернутися

Вхід для адміністратора