A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

65% учнів в Україні хочуть навчатися очно, а не дистанційно – дослідження

Дата: 20.09.2021 12:34
Кількість переглядів: 7

Київський міжнародний інститут соціології провів всеукраїнське опитування школярів про дистанційне навчання.

Про це написали на сайті КМІС.

Методом особистих інтерв’ю опитано 1022 респондентів, що мешкають у 78 населених пунктах України з 15 до 27 серпня 2021 року. Результати порівняли з аналогічним опитуванням у Польщі.

Опитування виявило, що забезпечення необхідною для дистанційного навчання технікою в польських учнів було вищим, ніж в українських. 

Водночас і в Польщі, і в Україні більшість учнів оцінюють дистанційне навчання негативно – 46% серед поляків та 51% – серед українців.

Більшість учнів вказали, що рівень викладання на онлайн-уроках нижчий, ніж на уроках у класах. Серед польських учнів про це зазначили – 65% респондентів, серед українських – 57%.

Дослідники також запитали про те, чого учні бояться найбільше в разі повернення до традиційного шкільного навчання. Одним із найбільших бар’єрів для учнів обох країн виявилися незручності з раннім підйомом та дорогою до школи – про це вказали 34% польських та 36% українських школярів.

Найбільший розрив між українськими та польськими учнями є в небажанні дотримуватися вимог учителів. Про це небажання вказали 16% українських та 40% польських учнів. Напередодні повернення до шкільних класів,учнів запитали, яку б форму навчання вони обрали, якби мали вільний вибір. Традиційній формі навчання надали значну перевагу учні обох країн – 60% польських і 65% українських.

Учні обох країн зазначали про погіршення здоров’я, тому зїх апитали про ставлення до вакцинації. Ситуація разюче відрізняється, оскільки в Польщі – 22% учнів вказали, що вони вакцинуються проти COVID-19, тоді як в Україні – таких лише 2%. Це може бути пов’язано з тим, що діти в україні поки можуть вакцинуватися лише в окремих випадках.


« повернутися

Вхід для адміністратора