A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!

Дата: 10.03.2023 12:49
Кількість переглядів: 24

                                                        Щовесни, коли тануть сніги,

                                                   І на рясті просяє веселка,

                                                Повні сил і живої снаги

                                                                  Ми вшановуєм пам’ять Шевченка

 

         9 березня – 209 річниця від дня народження Великого Кобзаря. Ім’я Тараса Шевченка невіддільно пов’язане з Україною, адже у ньому наша історія, наші мрії та надії. У своїй творчості Кобзар завжди закликав бути людиною, любити рідну країну, творити добро в її ім’я.  

Здобувачі освіти та вихованці закладів освіти Пулинської селищної ради активно долучилися до поетичного челенджу до  дня народження Тараса Григоровича, виготовляли ілюстрації до творів, проводили літературний марафон «Тарас Шевченко - великий Кобзар українського народу», учні початкових класів створювали мініпроєкти «Що я знаю про Тараса Шевченка», проводили квест-гру «Шляхами Шевченка» та ін.

Дві дати – 9 та 10 березня – світла і трагічна – в уяві кожного українця переплітаються у вінок щемної синівської любові до нашого духовного батька, людини-велета, котра все життя поклала на вівтар служіння своєму народові, його захисту й возвеличення. Глибинний зміст містить знамените кредо поета, котре й нині не втрачає своєї актуальності: «Возвеличу малих отих рабів німих – я на сторожі коло їх поставлю слово!»

Життя Великого Кобзаря є прикладом свідомого вибору людини, яка обрала нелегку, сповнену випробувань і боротьби дорогу служіння рідному народові.

Тож нехай святе поетове слово об’єднає всіх українців, незалежно від їх поглядів і переконань, задля щасливого майбутнього України.

Пам’ятаймо заповіт Тараса Григоровича Шевченка – «Поховайте та вставайте – кайдани порвіте. І вражою злою кров’ю. Волю окропіте!».

Разом до ПЕРЕМОГИ!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора