A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Освітні можливості для українських дітей та вчителів у Варшаві

Дата: 16.04.2022 12:51
Кількість переглядів: 11

У польській столиці відкрився освітній майданчик для дітей з України.

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, який провів онлайн-зустріч із мером Варшави Рафалем Тшасковським, інформує Telegram-канал “Освіта Києва”.

Із початку війни Варшава прийняла до своїх дитячих садків, початкових і середніх шкіл понад 15 тисяч дітей і підлітків із України. Найбільше українських дітей перебувають у варшавських початкових школах (понад 10 тисяч) та дитсадках (майже 4 тисячі).

За словами Валентина Мондриївського, Український освітній майданчик надає сучасні умови для дистанційного навчання з потрібними гаджетами та підключенням до інтернету. Завдяки цьому діти, яких батьки вивезли до Варшави, можуть долучатися до уроків онлайн зі своїми вчителями та однокласниками, що перебувають в Україні. 

Крім того, українські діти отримали безоплатний доступ до позашкільної освіти: гуртків, спортивних секцій, різноманітних студій. 

Уся інформація щодо влаштування українських учнів до польської системи освіти та дистанційного навчання в українській системі є на сайті Управління освіти міста Варшави.

Посібник, що знайомить із польською системою освіти, можна знайти тут.

Також дивіться навчальні матеріали та рекомендації щодо підтримки дітей та підлітків у кризових ситуаціях, допомоги в разі психологічних травм, подолання стресу.

А тут розміщені вакансії для вчителів з України.

Нагадаємо, у МОН розповіли, скільки українських учителів поїхали за кордон.

Також ЮНІСЕФ збирає список українських освітян за кордоном, аби долучити їх до профільної роботи. А вчителів, які переїхали в США, запрошують викладати у Вірджинії, Північній і Південній Кароліні.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!


« повернутися

Вхід для адміністратора