A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

PISA-2022 – коли проведуть та опублікують результати дослідження

Дата: 09.12.2021 13:32
Кількість переглядів: 9

Україна візьме участь в основному етапі міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022.

Відповідний наказ МОН видало 9 грудня, написано на сайті PISA UKRAINE.

Дослідження проведуть упродовж 4 квітня – 20 травня 2022 року. Результати презентують у грудні 2023 року.

Провідною галуззю циклу PISA-2022 буде математика, а додатковою інноваційною галуззю – креативне мислення. Україна вперше проведе масштабне порівняльне дослідження в комп’ютерному форматі.

Заклади освіти, які стануть учасниками дослідження, обере міжнародна агенція Westat. Установа гарантує, що обрана вибірка закладів стане “маленькою моделлю” усіх закладів освіти України.

Більше про терміни та етапи проведення дослідження читайте в документі нижче: https://nus.org.ua/wp-content/uploads/2021/12/Nakaz-PISA-2022.pdf

У квітні – травні 2021 року в 58 закладах освіти України уже проведено пілотний етап міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022. Понад 2,5 тисячі учнів і студентів пройшли комп’ютерне тестування з читання, математики, природничих наук, креативного мислення та взяли участь в анкетуванні.

PISA дає можливість оцінити компетентності 15-річних учнів із читання, математики та природничих предметів. Ці компетентності прямо не пов’язані з оволодінням шкільною програмою, але рівень їх сформованості свідчить про здатність учнів успішно навчатися далі й бути конкурентноздатними в сучасному суспільстві. Учасниками досліджень PISA є 81 країна. Україна долучилася до них у 2018 році.

Результати досліджень PISA-2018 в Україні можна знайти за цим посиланням.


« повернутися

Вхід для адміністратора