A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Освіта Пулинщини: вчу та вчусь заради Перемоги

Дата: 30.12.2022 14:56
Кількість переглядів: 8

27 грудня 2022 року спільно з освітянами Житомирщини, у переддень Новорічних та Різдвяних свят, відбулася підсумкова колегія «Освіта Житомирщини: вчу та вчусь заради Перемоги». Було підбито підсумки року, що минає, визначено нові цілі та завдання на 2023 рік. На колегії була присутня заступник Міністра освіти і науки України Віра Рогова.

Приємно відмітити, що від благодійного фонду Олени Зеленської ,  на нашу громаду було передано 71 ноутбук для вчителів 5-9 класів. Впевнені, що вони допоможуть вчителям бути завжди на зв’язку зі своїми учнями. Мобільність освітян в умовах війни дуже важлива. Адже вона дозволяє навчати дітей дистанційно під час тривог, відключень електроенергії, зберігати контакт з дітками, які навчаються за українською програмою з-за кордону.

Цей рік для кожного освітянина, учнів, вчителів та батьків був вкрай складним. З перших днів війни вчителі та вихователі організували свій освітянський фронт та тримають його по сьогодні. Освітяни закладів освіти Пулинської селищної ради ще з перших днів війни активно і організовано долучилися до волонтерського руху, перетворивши заклади освіти на центри допомоги територіальній обороні, Збройним Силам України: плетуть маскувальні сітки, виготовляють окопні свічки, печуть смаколики, готують їжу, збирають продукти харчування. До волонтерської справи долучаються учні, лідери учнівського самоврядування. З ентузіазмом втілюють свої ідеї: організовують благодійні ярмарки, а виручені кошти передають на  підтримку ЗСУ. Пишуть воїнам листівки, малюють малюнки. Кожен в справу, яку виконує, вкладає частинку свого серця, своєї малої  батьківщини.

Освітні заклади  Пулинської громади прийняли 28 внутрішньо переміщених дітей.  

Для того, щоб розпочати навчальний рік, щоб діти прийшли в свої класи і продовжили навчання, потрібно, щоб у кожному закладі освіти було наявне укриття. Протягом літа педагогічні працівники, батьки долучилися до облаштування укриттів. На сьогодні  наші заклади загальної середньої освіти  навчаються офлайн, заклади дошкільної освіти працюють в умовах неповного робочого дня.  З 16 січня 2023 року Пулинський ЗДО № 2 «Сонечко» відчинить свої двері для повного робочого дня. Маємо новозбудовані укриття в Новозаводському, Івановицькому ліцеях, Сколобівській гімназії, Чернявській філії Пулинського ліцею. В інших закладах освіти проведено поточний ремонт укриттів.

Через терористичні обстріли енергетичної інфраструктури, країна-терорист росія намагається шантажувати нашу країну і звичайних українців відсутністю світла, тепла і води. Поки наші Захисники і Захисниці відбивають ворожі атаки, ми намагаємося попіклуватися про всебічний гармонійний розвиток підростаючого покоління – тих, хто рухатиметься у напрямку демократичного європейського майбутнього України.

Для забезпечення безперебійного живлення закладів освіти у разі блекауту, відділ освіти придбав 8 генераторів для закладів загальної середньої та дошкільної освіти.

У цілому заклади освіти вже отримали 6 генераторів у якості благодійної допомоги, переданої з Польщі та 8 – закуплених відділом освіти. На сьогодні  заклади освіти на 58% забезпечені джерелами резервного живлення.

З Пулинської громади для підтримки ЗСУ передано 4 автобуси:  три – шкільні та один - з відділу гуманітарного. Тому виникла потреба в придбанні нових автобусів За кошти освітньої субвенції 2021 року в сумі 2 398,00 грн відділом освіти для підвезення здобувачів освіти будо придбано шкільний автобус. Нещодавно, завдяки підтримці Народного депутата від ПП «СЛУГА НАРОДУ» Арсенія ПУШКАРЕНКА, у рамках співпраці Житомирщини та Естонії, у громаду прибув комфортабельний пасажирський автобус марки Iveco Irisbus Crosswa. Ще один автобус фірми «Мерседес» подаровий нам нашими побратимами з Республіки Польща.

Талановиті, обдаровані  діти закладів освіти активно беруть участь в різноманітних конкурсах і досягають перемог. Талановитий та енергійний "Зразковий художній колектив" хореографічний колектив "Колорит" КЗПО «Центр дитячої та юнацької творчості» Пулинської селищної ради тішить нас своїми перемогами..

Тому за багаторічну сумлінну працю, успіхи, досягнуті в навчанні  і вихованні молодого покоління, високу громадянську свідомість начальник відділу освіти Наталія Вікторівна Опанащук була нагороджена  Подякою від голови Житомирської обласної ради.

Бажаємо, щоб прийдешній 2023 рік став для всіх нас переможним та приніс родинам та друзям міцне здоров’я та щастя, став роком чистих помислів, мудрих рішень та сміливих дій. Рухаємось разом до нашої Перемоги!


« повернутися

Вхід для адміністратора