A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

З червня зарплати педагогів у середньому будуть недофінансовані на 17% щомісяця

Дата: 26.04.2022 15:05
Кількість переглядів: 8

Згідно із помісячним розписом видатків державного бюджету, з червня до грудня 2022 року місцеві бюджети отримуватимуть на 10% зменшений обсяг освітньої субвенції.

Про це йдеться в листі МОН від 25 квітня 2022 року№ 1/4444-22.

Зокрема, відповідно до додатку до постанови Кабміну від 01.04.2022 № 401Освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам зменшена на 10%, або понад 10,8 млрд гривень.

Ці обсяги освітньої субвенції буде зменшено в червні-грудні. Це призведе до недофінансування видатків на оплату праці педагогів у середньому на 17% щомісяця.

У зв?язку з цим керівники шкіл можуть зменшувати деякі надбавки та доплати вчителям.

Проте в МОН наголошують, що вони мають право зменшувати розміри лише тих доплат і надбавок, які встановлені нормативними актами в граничних розмірах або є необов’язковими (за складність, напруженість, виконання особливо важливої роботи, престижність праці тощо) і розмір яких залежить від наявного фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисі.

Тож МОН просить керівників закладів освіти переглянути свої рішення про зменшення розмірів надбавок і доплат педагогам у квітні, зокрема тих, що встановлюються за додаткову роботу (класне керівництво, перевірку навчальних робіт тощо).

Водночас Міносвіти планує ініціювати зміни до деяких постанов Кабміну, що регулюють встановлення надбавок і доплат з урахуванням зменшеного обсягу освітньої субвенції.

Переглянути лист МОН можна нижче Завантажити документ

Нагадаємо, на період дії воєнного стану відпустка вчителів складатиме 24 днів.

Читайте також наше роз?яснення, як учителям мають платити зарплату після 24 днів відпустки.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!


« повернутися

Вхід для адміністратора