A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Урок мужності

Дата: 15.02.2021 16:23
Кількість переглядів: 10

15 лютого в Сколобівській  ЗОШ І-ІІ ступенів пройшов  урок  мужності, присвячений  випускнику школи, воїну АТО - Олександру Івановичу Чернявському, який трагічно загинув 15 лютого 2015 року під Дебальцево (Донецька обл.). Цей захід у стінах  школи став уже традиційним і проводиться шостий рік поспіль.

Захід розпочався переглядом відеоматеріалів про події  трирічної  давнини, коли Збройні сили України мужньо боронили сході рубежі України, вели військові дії з противником біля міста Дебальцеве, в ході спецоперації по його утриманню та організованому відступу, де саме і загинув наш герой.

Трагедією стала звістка про ще одного героя з Пулинщини, який трагічно загинув у 2018 році в зоні проведення АТО – Ковнацького Сергія Миколайовича. Всі присутні  вшанували пам’ять Олександра та Сергія хвилиною мовчання.

Директор школи, Тетяна Павлівна закликала всіх присутніх  шанувати тих людей, завдяки яким ми можемо спокійно ходити до школи, не чути вибухів бомб і снарядів. Саме вони боронять наш спокій на кордоні з країною-агресором. Не звикати до війни, бути чуйними та уважними до людей, що побували на Сході. Серед  цих людей був і наш герой Олександр Чернявський, який віддав життя за мир в Україні.    Такі зустрічі повертають нас у до болі важку реальність сучасної історії нашої держави. Герої, подібні до Олександра та Сергія, з усіх куточків нашої Батьківщини віддано виконують свій обов’язок перед українським народом, часто приносячи в жертву власні життя. Завдання підростаючого покоління українців полягає в тому, щоб шанувати пам’ять цих людей, не залишатися осторонь проблем родин героїв, бути патріотами власної держави та робити все від нас залежне, щоб ця війна якомога швидше закінчилась. Слава Героям! 

Після завершення уроку мужності, учні та вчителі поклали квіти до меморіальної дошки, яка встановлена перед входом до приміщення школи.

Автор: Андрій Тичина вч. історії та правознавства


« повернутися

Вхід для адміністратора