A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Які медичні довідки потрібні школярам

Дата: 25.08.2021 16:35
Кількість переглядів: 40

Центр громадського здоров’я України нагадав, які медичні довідки потрібні школярам.

Повідомлення про це з’явилося на фб-сторінці центру.

  • Довідка форми №086-1/о “Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду”

Її видає педіатр або сімейний лікар після огляду дитини. За необхідності, лікар спрямовує дитину здати базові аналізи, пройти консультацію з вузькими спеціалістами і вакцинацію.

Перед вступом у 1 клас потрібно відвідати таких лікарів та здати такі аналізи: дитячий хірург, дитячий ортопед-травматолог, дитячий офтальмолог, стоматолог, інші спеціалісти за показаннями, аналіз крові на гемоглобін та інші аналізи за показаннями.

Діти, які вже навчаються в школі, мають проходити медичний огляд раз на рік, але не обов’язково перед самим навчальним роком.

  • Довідка форми №063/о “Карта профілактичних щеплень”

У ній є інформація про проведені щеплення або ревакцинації, вона може знадобитися, зокрема, медичним працівникам. Цю довідку можуть попросити принести, якщо дитина, наприклад, змінила школу або робила планові або пропущені щеплення.

Якщо дитина була вакцинована відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, їй не будуть проводити вакцинацію або ревакцинацію – отже, дані в карті профілактичних щеплень не оновлюються і довідку приносити не потрібно.

Нагадаємо, школи повинні будуть мати 80% вакцинованих працівників, аби бути відкритими не у зеленій зоні.


« повернутися

Вхід для адміністратора