A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

2 музеї при закладах освіти Пулинської громади підтвердили звання «ЗРАЗКОВИЙ МУЗЕЙ»

Дата: 28.09.2023 16:37
Кількість переглядів: 19

Значення ролі музеїв у сучасному світі складно переоцінити, адже музеї є місцем, де можна відкрити щось нове, захопитися мистецтвом, надихнутися, почерпнути цінності, не підвладні часу та простору. 

Активно розвиваються музеї і у Пулинській громаді, у тому числі функціонують пришкільні музеї. Саме ці світлиці пам’яті дають можливість кожному наступному поколінню свідомих українців окреслити генетичний код нації, її менталітет, котрий з одного боку, нас об’єднує, а з іншого – відрізняє від решти культур, засвідчує нашу унікальність.

Приємно, що цьогоріч два музеї при закладах освіти громади – історико-краєзнавчий музей Очеретянської філії опорного закладу загальної середньої освіти Пулинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Пулинської селищної ради та Історико-краєзнавчий музей «Музей історії с. Івановичі» Івановицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Пулинської селищної ради – відповідно до рішення комісії Міністерства освіти і науки України (наказ Міністерства освіти і науки України від 19.09.2023 №1133), підтвердили почесне звання «Зразковий музей».

Щиро вдячні музейним працівникам та усім причетним до поповнення і розвитку цих закладів за відповідальну працю, яка пробуджує у дітей і молоді відчуття гордості за рідну країну та її багату автентичну культуру. Нехай і надалі музеї сприймаються підростаючими поколіннями не як сховища експонатів із підписами, а як доступний інтелектуально-мистецький простір, відкритий до пізнання.


« повернутися

Вхід для адміністратора