A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

МОЗ розпочинає перевірки працівників шкільних їдалень

Дата: 08.10.2021 16:38
Кількість переглядів: 14

Міністерство охорони здоров'я розпочинає раптові перевірки на носійство, зокрема, золотистого стафілокока, у працівників шкільних харчоблоків.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час регіонального форуму «Реформа шкільного харчування», повідомляє Укрінформ.

За його словами, у поточному навчальному році в закладах освіти вже відбулося два спалахи гострих кишкових інфекцій через порушення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм.

«Це сталося через те, що люди, які готували харчування в школах, були носіями золотистого стафілокока. Ці питання були розглянуті, ми прийняли рішення: дерегуляція – це добре, вільний вибір – це добре, але певний контроль має бути. Ми розпочинаємо з понеділка раптові перевірки на носійство, зокрема, золотистого стафілокока у працівників харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів», – сказав Ляшко.

Він наголосив, що Міністерство охорони здоров'я хоче побачити реальну картину, що відбувається в системі шкільного харчування.

Працівники, у яких буде виявлено наявність бактерії, будуть відсторонені на час проходження лікування.

Окрім того, міністр зауважив, що також метою перевірок є з’ясування того чи медичні огляди, які мають проходити працівники харчоблоків, відбуваються насправді або формально.

«Те, що ми побачили з ПЛР-тестами (маються на увазі підробки результатів ПЛР-тестів — ред.), дає підстави думати, що і з медичними оглядами у нас не все в порядку. І сьогодні ті, хто виписує довідки, не проводячи відповідних досліджень або медичних оглядів, будуть піддаватися певним покаранням», - сказав міністр.

За даними Міністерства охорони здоров'я від спалахів гострих кишкових інфекцій у Хмельницькому постраждало 93 особи, з яких 92 – діти, в Конотопському районі Сумської області постраждало 32 особи, з яких 27 дітей.


« повернутися

Вхід для адміністратора