A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Усіх освітян зобов'язали вакцинуватися проти COVID-19

Дата: 07.10.2021 16:40
Кількість переглядів: 9

Працівників закладів освіти віднесено до переліку професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим.

Відповідний наказ підписаний першим заступником міністра охорони здоров'я.

Згідно з наказом, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягатимуть працівники закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Наказ набере чинності через один місяць з дня його публікації. 

Окрім освітян, обов'язковій вакцинації підлягатимуть працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, а також працівники місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, освітяни та працівники органів влади кожен день взаємодіють із великою кількістю людей, а тому ризикують інфікуватися на коронавірусну хворобу.

«Майже всі, хто потрапляє в лікарню з COVID-19 — невакциновані. Це рішення покликане захистити життя і здоров’я українців та їхніх близьких, створивши безпечне середовище в закладах освіти та державних установах», – зазначає Ляшко. 

У МОЗ нагадують, що працівники освіти та органів виконавчої влади можуть щепитися від COVID-19 організовано або індивідуально у зручному для них пункті чи центрі вакцинації.

Водночас освітяни, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, відповідно до Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, не підлягатимуть обов'язковій вакцинації.


« повернутися

Вхід для адміністратора