A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Дружба в коло всіх єднає

Дата: 13.05.2019 16:43
Кількість переглядів: 26

«Дружба в коло всіх єднає»

Доведено: люди, які мають друзів й активно підтримують з ними зв'язок, живуть довше, а також рідше страждають на безсоння та хронічну втому. Саме питанню дружби було присвячено гру – експрес «Дружба в коло всіх єднає» для учнів 5-9 класів ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І – ІІІ ст. та Очеретянської і Чернявської філій, проведеної в рамках «Освітнього десанту».

Метою проведеного заходу було: поглибити і розширити поняття у дітей про дружбу, прищепити їм повагу до цінностей дружби, вчити дружити і толерантно ставитися до оточуючих; сприяти розвиткові критичного ставлення до себе і своїх особистих якостей, терпимості й коректності в спілкуванні з друзями; навчити учнів сприймати ситуації, аналізувати їх та знаходити шляхи виходу; допомогти усвідомити значимість слова «друг»; навчити дітей правильно вибирати друзів, спілкуватися і товаришувати; сприяти виникненню дружнього колективу; виховувати любов, повагу до друзів.

Спочатку учасникам освітнього процесу філій було представлено презентацію про опорний заклад: його технічне оснащення, можливості для розвитку кожного учня , перспективи на майбутнє.

Кожен учасник гри мав змогу ще раз усвідомити, що він єдиний і неповторний у цьому світі, може мати свою власну думку, яка заслуговує поваги і уваги. Але життя кожного з нас не буде повноцінним, якщо в ньому нема місця друзям. Саме справжня дружба стимулює до гарних вчинків, дає наснагу і підтримку, допомагає зрозуміти людей, що тебе оточують, виховує порядність і людяність, котрі чомусь у наш час стають «дефіцитом». Як стверджують мудрі люди: «Дуже багато людей, які світять тобі в очі, а при першій можливості плюють тобі в душу», хочеться, щоб наші вихованці були щирими і відвертими, справжніми і надійними.

А якщо в щось дуже вірити, то воно обов’язково збудеться!

Школа – мікромодель суспільства, середовище, де учні засвоюють демократичні норми, цінності, набувають життєвого досвіду. Тож, хай наш освітній заклад буде справжнім сучасним інноваційним освітнім простором для всіх його вихованців.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора