A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Українські школярі можуть відправити свої дослідження на Міжнародну космічну станцію

Дата: 30.09.2021 16:50
Кількість переглядів: 19

Українські школярі вперше візьмуть участь в американській програмі з розвитку науковоі? та STEM-освіти.

Угоду про це було підписано 29 вересня у Вашингтоні.

Програма передбачає відправку і тестування робіт школярів на Міжнародну космічну станцію, а самі учасники побачать запуск ракети Falcon 9 на мисі Канаверал, що в США. Команди дітей отримають міні-лабораторії та матимуть запропонувати ідеї для досліджень в умовах мікрогравітаціі? на орбіті нашої планети.

Надіслати свої роботи зможуть дві команди, які пройдуть конкурс. Уже на МКС експериментами займуться астронавти. Вчителі, які працюватимуть із молодими дослідниками, пройдуть професійне навчання від експертів програми у Вашингтоні.

Програму організовують Національний центр освіти наук про Землю космос США (NCESSE) та Інститутом космічноі? освіти імені Артура Кларка (Arthur C. Clarke Institute for Space Education) за підтримки НАСА (NASA).

Запуск відбуватиметься на космічному кораблі SpaceX Dragon на ракеті Falcon 9. Учасники команд-переможців матимуть змогу спостерігати за відльотом ракети на історичному маи?данчику 39A космічного центру Кеннеді НАСА, Флорида, з якоі? запускалися всі місіі? “Аполлона” на Місяць. А потім – взяти участь у науковій конференції у Вашингтоні.


« повернутися

Вхід для адміністратора