A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Екологічна небезпека сильніша за війну

Дата: 17.09.2019 17:15
Кількість переглядів: 11

 

За статистикою Україна посідає перше місце в Європі за кількістю відходів на душу населення… і є лідером по кількості онкохворих та хворих на алергію, серцево-судинні захворювання. Чи не бачите ви зв’язку між цими сумними лідерствами?!

Звичайне сміття оточує нас скрізь: воно під ногами, в лісі, в кущах, у річках, морях, під вікнами багатоповерхівок. В смітті граються наші діти. Воно стало атрибутом нашого життя.

Zero Wеast – це філософія, яка з англійської перекладається як «нуль відходів». Мета полягає в тому, щоб сміття не потрапляло на смітники.

Нагадаємо, що цей проєкт започаткувала компанія «Кока – кола Україна» та  фонд «Klitschko Foundation». Проєкт має на меті сприяння розвитку місцевих громад у малих містах та селах через неформальну освіту та навчити їх вирішувати соціальні та глобальні проблеми.

Учні ОЗЗСО Пулинської ЗОШ  стали учасниками цього проєкту у квітні 2019року.

У травні було проведено І етап «Zero Waste School.» Пулини , в рамках якого було:

- здійснено перегляд мультфільмів екологічного спрямування (Велике маленьке море; Метушня навколо сміття; Переробка сміття), переглянуто   фільми «Екополіс» (10 – А), «Дім»(10 – Б) , написано відгуки на них;

- проведено конкурс малюнків на асфальті:«Бережи природу – розділяй відходи» та екологічний тренінг «Людина  - не господар природи, а лише її частина»;

- виступ агітбригади «Молодь – за здоровий спосіб життя»;

- виставка літератури «Бережи природу – розділяй відходи».

В рамках акції «Станьмо природі другом, а не ворогом»  передано волонтерам АТО 11957 пластикових кришечок, здано на утилізацію 1373 батарейки, 30 кг пластику.

17 – 18 вересня стартував ІІ етап реалізації проекту «Zero Waste School» Пулини.

О 9.00год в залі Пулинської селищної ради зібрались всі працівники. Для них активісти Пулинської ЗОШ представили презентацію  « Екологічні проблеми та їх вирішення» і закликали долучитися 18 вересня до збору та здачі вторинної сировини. Крім того було обговорено питання, які можна вирішувати разом, запропоновано провести такі презентації в селах ОТГ.

Об 11.00 розпочалася зустріч з представниками шкіл ОТГ, Пулинського управління водних ресурсів, Пулинського громадського та бізнес центру. активними громадянами селища. Учасники проекту: Довгалюк Андрій, Кучер Людмила, Сліпченко Олександра, Кулікова Анастасія, Туровець Анастасія провели для присутніх презентацію своїх досліджень, а Сірик Надія – голова Пулинського громадського та бізнес центру тренінг «Сортуй відходи правильно». Кожен з присутніх висловив свою думку про дану проблему, відповів на запитання: «З чого почну я?»

 На завершення заходу всі мали змогу пригоститись пирогом та узваром від феї «Zero Wеast», який  сприятиме створенню позитивного настрою, бажанню  працювати, творити, радіти, змінювати свою свідомість, щоб разом змінити світ!

 Пам’ятаймо: екологічна небезпека, якщо вона стає реальною – сильніша за війну, бо вбиває поступово, з прицілом на багато поколінь.

 

Відділ освіти Пулинської селищної ради                                                           

                                                           


« повернутися

Вхід для адміністратора