A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Дата: 22.12.2023 10:59
Кількість переглядів: 18

Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка започатковано Указом Президента України від 30 вересня 2010 року №928. Метою Конкурсу є вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, стимулювання учнівської та студентської молоді до вивчення української мови і літератури.

15.11.2023 року на базі КЗПО «ЦДЮТ» відбувся 2 етап 14 Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка. Перемогу на даному етапі здобула Сівченко Владислава, учениця 7 класу Вацлавпільського ліцею (вчитель Мельник В.І.), яка і представляла Пулинську ТГ на обласному етапі.  Конкурс проходив у дистанційному форматі 25 листопада. Для підготовки технічної сторони ЖОІППО було проведено онлайн-консультацію.

О 10 годині учасники приєдналися  за посиланням до онлайн-кабінету. Після перевірки всіх технічних засобів, учасники отримали два завдання для роботи. Вони були творчого характеру. Перше містило метафори з творів Т.Шевченка, пов’язані зі словом алмаз. Потрібно було пояснити з чим вони асоціюються в учасників. Друге завдання потребувало написання твору «Актуальність творів Т.Шевченка для сьогодення».

За  тиждень журі підвело підсумки конкурсу. Робота Владислави була достойно оцінена та зайняла 3 місце серед учнів 7 класів Житомирської області. Вітаємо Сівченко Владиславу та її наставника Валентину Іванівну Мельник з перемогою та бажаємо не зупинятись  на досягнутому!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора