A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Всеукраїнський конкурс екскурсоводів «Край, в якому я живу»

Дата: 09.02.2024 09:58
Кількість переглядів: 24

Відбувся обласний тур VIII Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу».

До участі у конкурсі були запрошені історичні, мистецькі, природничі та науково-технічні музеї, що функціонують при закладах освіти області.

 Честь нашої громади захищала учениця Івановицького ліцею Анастасія Фатич, екскурсовод Зразкового «Музею історії села Івановичі» (керівник Пишнюк Вячеслав Олександрович).

Юні екскурсоводи музеїв подавали на конкурс текстову оглядову екскурсію та екскурсію у формі презентації на електронних носіях. Учасники розповідали про історію створення музею, його наповнення, зміст основних розділів, акцентували увагу на найважливіших і найцікавіших музейних експонатах.

Член журі конкурсу, кандидат історичних наук, голова циклової комісії гуманітарних та природничих дисциплін ВСП «Житомирський торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» Вікторія Панченко наголосила, що

музейній справі потрібно приділяти багато уваги: «Це важливо, особливо у період війни, для військово-патріотичного виховання дітей, для формування концепції національної пам’яті. Ми формуємо нашу національну ідентичність. І залучення дітей і молоді до такої діяльності є дуже важливим. Конкурсні роботи були різнопланові, по-різному оформлені».

За рішенням журі Житомирщину на Всеукраїнському етапі конкурсу представлятиме екскурсовод Зразкового історико-краєзнавчого музею «Музей історії с. Івановичі» Івановицького ліцею Фатич Анастасія. Вітаємо Анастасію та бажаємо перемоги на Всеукраїнському конкурсі.  

 


« повернутися

Вхід для адміністратора