A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Пулинської селищної ради

Владислава Сівченко - переможець фінального етапу ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Дата: 08.04.2024 16:16
Кількість переглядів: 11

3 лютого 2024 року відбувся фінальний етап ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Цьогоріч, через військову агресію  російської федерації він  проходив у дистанційному форматі. Фіналістами конкурсу стали 744 здобувачів закладів загальної середньої,  професійно-технічної освіти,  студенти та курсанти закладів вищої освіти, кращі  серед учасників в обласних турах.

Дуже приємно, що представниця  Пулинської територіальної громади, учениця 7 класу  Вацлавпільського ліцею Владислава Сівченко  не тільки взяла участь у  ІV етапі, а й здобула  перемогу – Диплом ІІІ ступеня.

Завдання фінального етапу конкурсу були суголосні із сучасністю. Для здобувачі освіти  7 класу було запропоновано творче завдання : написати  лист українському героєві, який воює на передовій, використавши цитати з творів Тараса Шевченка, які підтримують, надихають Героїв на боротьбу.   Владислава справилась з цим завданням на « відмінно»,  адже  вона не тільки гарно навчається,  займається спортом, а й є активним учасником волонтерського руху. А лист  дівчинка писала своєму дідусю, який вже другий рік захищає суверенітет нашої держави на фронті. Тому слова тексту листа ішли від самого серця з великою любовю. Напевно, саме цю любов і відчули члени журі конкурсу, які достойно оцінили роботу.

 Звичайно, допомогла Владиславі  у підготовці до конкурсу  її наставник, вчителька української мови та літератури  Вацлавпільського ліцею Валентина Іванівна Мельник. Валентина Іванівна   сама захоплюється творчість великого Кобзаря, та прищеплює  любов до Шевченка своїм учням.

Це перша перемога на такому рівні , тому щиро радіємо і  вітаємо Владиславу, та бажаємо не зупинятись, розвиватись і віримо, що її ім’я ми ще не раз почуємо серед переможців всеукраїнського рівня.

Бажаємо подальших успіхів!!!


« повернутися

Вхід для адміністратора